Finale Selecția Națională 2015 vanavond.

De week wordt vanavond afgesloten met de Roemeense nationale finale voor het Eurovisie Songfestival 2015: Selecția Națională. Vanuit Sala Polivalenta (letterlijk: de polyvalente zaal) in Craiova, de zesde grootste stad van Roemenië, zullen twaalf kandidaten vanavond een lied voor Wenen zingen. Eén van de twaalf gaat uiteraard naar het Eurovisie Songfestival 2015. Onder de twaalf kandidaten zit Luminița Anghel: zij werd in 2005 derde met "Let Me Try", tot op heden het beste Roemeense resultaat. Ook in 2010 werd Roemenië derde met Paula Seling & Ovi, die vorig jaar opnieuw gingen voor het land.

Kandidaten Selecția Națională 2015
01. Voltaj - De la capăt
02. Băieții - Dragoste în Lanțuri
03. Tudor Turcu - Save Us
04. Aurelian Temișan feat. Alexa - Chica Latina
05. Rodica Aculova - My Life
06. Blue Noise - Love Won't Run Away
07. Ovidiu Anton - Still Alive
08. Lara Lee - Superman
09. Super Trooper - Secret Place
10. Luminița Anghel - A Million Stars
11. Cristina Vasiu - Nowhere
12. CEJ - We Were in Love

Om 19:30 onze tijd gaat de show van start. De kijkers en de vakjury bepalen de helft voor de punten en zullen die punten geven zoals op het Eurovisie Songfestival (1-8, 10 en 12 punten). De presentatie zal gebeuren door Ioana Voicu en Florina Ghenescu. Drie uur na de aanvang van de show zou de winnaar gekend moeten zijn. De finale kan live bekeken worden via TVR1, TVRi, TVR HD en TVR Moldova. Roemenië komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 op dinsdag 19 mei. Ook België en Nederland doen dan mee.

Vorig jaar konden Paula Seling & Ovi de nationale finale winnen. Na hun derde plaats in 2010 met "Playing With Fire" was het moeilijk om in Kopenhagen beter te doen met "Miracle". Ze konden zich probleemloos plaatsen voor de finale dankzij een tweede plaats in de tweede halve finale. In de finale zelf deden ze het minder goed en eindigden ze twaalfde met 72 punten. Moldavië gaf natuurlijk twaalf punten. België kon vijf punten geven en Nederland besloot niets te geven.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"