"Golden Boy" van Nadav Guedj in première vanavond.

Vanavond is er de première van de Israëlische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2015, dit jaar in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. In een korte uitzending op de openbare omroep van Israël, IBA, zal het nummer van Nadav Guedj bekend worden gemaakt. Guedj won vorige maand Rising Star, een show op het commerciële Channel Two. Beide zenders hadden afgesproken dat de winnaar naar Wenen mocht. Het nummer komt ook vanuit een team van Channel Two en is voor het eerst in de geschiedenis volledig in het Engels. Het lied heet "Golden Boy" en is geschreven door Doron Madali.

De korte voorstellingsshow van tien minuten start om 20:00 onze tijd en is te volgen via livestream. Israël zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015, op donderdag 21 mei. 

Vorig jaar stond Mei Finegold op het Eurovisie Songfestival met "Same Heart" in mei. Eerder bracht ze in een kleine nationale finale drie nummers, waar "Same Heart" met ruim de helft van de stemmen won. Het werd al snel de fanfavoriet van 2014, maar zoals vaak gebeurd, faalde ook deze. Ze kreeg de 'vervloekte' tweede plaats in de tweede halve finale. Ze haalde de finale niet en eindigde veertiende en voorlaatste met slechts 19 punten. De zes Griekse punten waren de hoogste.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.