Hoe klinkt het Tsjechische "Hope Never Dies"?

We hebben vandaag de Belgische presentatie, maar ook de Tsjechen maken vandaag bekend met welk nummer ze naar Wenen trekken. Tsjechië zal dit jaar Marta Jandová & Václav Noid Bárta afvaardigen naar het zestigste Eurovisie Songfestival. Dat is dit jaar in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. Oostenrijk is een buurland van Tsjechië. Het nummer waarmee het duo gaat heet "Hope Never Dies" en is geschreven door de man van het duo, Václav Noid Bárta. De twee zijn voor Wenen een gelegenheidsduo en zijn beiden al jaren actief in de Tsjechische muziekindustrie. 

De presentatie van "Hope Never Dies" volgt in de loop van de dag, rond de klok van 14:00. Tsjechië komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 21 mei. Daar zal het land zestien andere landen tegenkomen. Als ze bij de eerste tien eindigen, gaan ze door naar de finale. 

Onze vrienden uit Tsjechië maken dit jaar een onverwachte comeback na vijf edities van afwezigheid. Tsjechië maakte zijn debuut in 2007 met een laatste plaats en waren er in 2008 ook bij met een voorlaatste plaats, telkens in de halve finale welteverstaan. In 2009 ging de groep Gipsy.cz naar Moskou. Ze hadden twee nummers klaar. Het publiek koos voor "Aven Romale". De Europese kijker moest er niets van weten. Tsjechië kreeg geen punten en is tot op heden de laatste nulpunter van het festival. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.