Vanavond kennen we de Poolse inzending.

In het Poolse praatprogramma Świat Się Kręci (letterlijk vertaald wilt dat 'de wereld rond' zeggen) zal de openbare omroep van het land, TVP, in de vooravond bekend gaan maken wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Ook zal het nummer van de artiest te horen zijn. Later op de avond zal TVP nog meer tekst en uitleg geven tijdens een persconferentie in het hoofdkantoor van de omroep in Warschau, de hoofdstad van Polen. In het programma zal er naast de voorstelling ook een interview worden afgenomen door de presentatoren.

De uitzending start om 18:30 op TVP 1 en duurt een halfuur, De presentatie van Świat Się Kręci ligt in handen van Agata Młynarska en Maciek Kurzajewski. De Poolse kandidaat zal uitkomen in de tweede halve finale van het zestigste Eurovisie Songfestival op donderdag 21 mei. 

Vorig jaar maakte Polen een comeback na twee edities afwezigheid. Er werd gekozen voor het duo Donatan & Cleo. Zij gingen met "My Słowianie - We Are Slavic" naar Kopenhagen. Met dat nummer hadden ze al de hit in eigen land, maar het werd ook een Pools succesje op het festival. Met de rondborstige vrouwen haalden ze met gemak de finale; Daar eindigde Polen veertiende met 62 punten. Duitsland gaf tien punten aan Polen die avond. België en Nederland gaven geen punten. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.