Vanavond kiest gastland Oostenrijk zijn inzending. [UPDATE]

Vanavond kiest Oostenrijk zijn inzending voor het zestigste Eurovisie Songfestival. Zoals geweten is Oostenrijk dit jaar het gastland voor het festival. Vanuit een studio bij ORF in Wenen komt vanavond de liveshow van de nationale selectie. In mei zal de winnende artiest zo'n vijf kilometer verder optreden in de Wiener Stadthalle. Vanavond strijden zes artiesten voor die plaats. Ze werden al drie weken geleden gekozen tijdens de eerste show en vorige week werden ook de songs gekozen. De kijkers en een vakjury zullen de uitslag bepalen. Beide partijen hebben vanavond de helft in handen. 

Finale Wer singt für Österreich? 
01. Folkshilfe - Who You Are
02. Zoe - Quel Filou
03. Dawa - Feel Alive
04. Celina Ann - Utopia 
05. Johann Sebastian Bass - Absolutio
06. The Makemakes - I Am Yours

[UPDATE 22:23] Twee acts konden zich plaatsen voor de superfinale:

The Makemakes - I Am Yours
Dawa - Feel Alive

De finale van de Oostenrijkse 'vorentscheid' start om 20:15 en is live te volgen via ORF Eins. Om 21:45 gaat men er tien minuten voor een journaal. Daarna zullen de resultaten bekend worden gemaakt. Rond 22:20 kennen we de winnaar. Mirjam Weichselbraun, één van de drie presentatrices van het festival in mei, zal vanavond de show aan elkaar praten. De Oostenrijkers komen dankzij hun organisatie rechtstreeks uit in de finale.

In september 2013 werd Conchita Wurst aangekondigd als Oostenrijkse kandidaat voor Wenen. Als laatste lied werd "Rise Like A Phoenix" voorgesteld tijdens een persconferentie. De rest is gekend: Oostenrijk won zowel de halve finale als de finale in Kopenhagen. De finale won ze met 290 punten. Ze kreeg het maximum van België, Finland, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.