Vanavond Noorse finale voor Wenen. [UPDATE]

Vanavond kiest Noorwegen voor Wenen. Voor het eerst in tien jaar kiest NRK enkel voor een finale van Melodi Grand Prix en zijn de voorrondes achterwege gelaten. Elf kandidaten doen vanavond mee aan de finale, waarvan er zes gebruik maken van het Kringkastingsorkestret van NRK: Erlend Bratland, Tor & Bettan, Marie Klåpbakken, Staysman & Lazz, Mørland & Debrah Scarlett en Alexandra Joner. Ook zijn de Noorse vakjury's volledig geschrapt. Er is nog wel een superfinale met vier artiesten, maar enkel het Noorse publiek kiest de inzending voor het zestigste Eurovisie Songfestival.

Finale Melodi Grand Prix 2015
01. Erlend Bratland - Thunderstruck
02. Raylee - Louder
03. Tor & Bettan - All Over the World
04. Jenny Langlo - Next To You
05. Ira Konstantinidis - We Don't Worry
06. Contrazt - Heaven
07. Marie Klåpbakken - Ta meg tilbake
08. Staysman & Lazz - En godt stekt pizza
09. Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me
10. Alexandra Joner - Cinderella
11. Karin Park - Human Beings

[UPDATE 22:17] De vier superfinalisten zijn bekend. De Noorse kijker gaat nu in deze tweede ronde uitmaken wie er naar Wenen mag. De vier superfinalisten zijn, op volgorde van bekendmaking:

Tor & Bettan - All Over the World
Staysman & Lazz - En godt stekt pizza
Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me
Erlend Bratland - Thunderstruck

De finale start om 20:25. Om 19:55 is er al een special (Bli med på MGP-vorspiel!), maar de feitelijke finale start een halfuur later. Die is live te volgen via NRK1 en Eurovision.tv zal het ook uitzenden. Zoals altijd komt de finale vanuit Oslo Spektrum. Silya Nymoen en Kåre Magnus Bergh presenteren de show, die ongeveer 135 minuten zal duren. De winnaar komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015.

Vorig jaar won Carl Espen met "Silent Storm" de nationale finale. Hij haalde 34 procent van de stemmen binnen. "Silent Storm" werd door zijn nicht Josefin Winther geschreven. Hij overleefde de halve finale en werd daar zesde. In de finale zelf deed hij het niet veel slechter en eindigde hij achste op een totaal van 26 deelnemers. Hij kreeg 88 punten. De tien punten van Nederland waren de hoogste punten voor Carl Espen. Negentien andere landen gaven ook punten. België gaf geen punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.