Vanavond première inzending Verenigd Koninkrijk.

Vanavond maakt de Britse omroep BBC via een korte show bekend wie er het Verenigd Koninkrijk zal vertegenwoordigen op het Weense podium. Ook zal de song voor het eerst op televisie gebracht worden. Voor het eerst sinds 2008 hield de Britse openbare omroep een open inschrijving: iedereen kon een maand lang een nummer insturen voor het Eurovisie Songfestival 2015. Een selectiecommissie koos dan intern het geschikte nummer en daarbij een perfecte kandidaat. Men keek zowel in de richting van grotere, bekende namen als in de eigen vijver via BBC Introducing. 

De uitzending start rond 22:30 onze tijd, meteen na afloop van The Voice UK op BBC One. De voorstelling zal echter gebeuren via de Red Button Service van de BBC. De uitzending start pas als men op het hoofdkanaal dit gezegd heeft. De introductie van de Britse inzending kan je online volgen via bbc.co.uk/eurovision en ook via de livestream van de officiële Songfestivalwebsite. Het Verenigd Koninkrijk komt altijd rechtstreeks uit in de grote finale van het Eurovisie Songfestival, dit jaar op zaterdag 23 mei.

Vorig jaar kwam vanuit BBC Introducing de 27-jarige Molly Smitten-Downes als Britse kandidaat uit de bus. De Engelse werd gestuurd met het anthemische "Children of the Universe". Voor het eerst in jaren werden de Britten nog eens genoemd voor een hoge positie tijdens de finale, maar tevergeefs. Molly eindigde wel hoger dan de vorige twee inzendingen, namelijk als zeventiende met veertig punten. De Ierse acht waren de hoogste punten. België gaf één punt aan Molly, Nederland nul.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.