Vandaag bekendmaking lied Australië.

Vandaag zal het (voorlopig) éénmalige lied van Australië op het Eurovisie Songfestival naar buiten komen. Dat heeft SBS Australia enkele dagen geleden laten weten. We weten al dat Guy Sebastian de kandidaat is voor de Aussies dit jaar in de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2015. Het nummer zou mogelijk vanuit zijn laatste album "Madness" kunnen komen. Dat kwam in november van vorig jaar uit en bevat vijftien nummers. Het nummer "Like a Drum" is exact drie minuten lang op het album, maar Sebastian gaf eerder aan om voor een ballade te gaan, wat dit nummer niet is. 

Welk nummer het zal worden van het album en of het überhaupt van dat album zal komen weten we dus vandaag. Wanneer dat is, is niet gekend maar het zal in de loop van de dag online komen. Waarschijnlijk zal dat voor 14:00 zijn; Er is namelijk een tijdsverschil van tien uur met Australië en daar zou het maandag naar buiten komen, dus als hier 14:00 is, is het daar al dinsdag, middernacht.

Vorig jaar mocht Australië ook al een artiest afvaardigen naar het Eurovisie Songfestival. Echter ging het hier om een gastoptreden tijdens de tweede halve finale in Kopenhagen. SBS Australia besloot om Jessica Mauboy te sturen met het speciaal geschreven "Sea of Flags", een nummer dat ging over de verbondenheid met elkaar in een kleurrijke wereld. Het nummer werd een hit in Australië. "Sea of Flags" werd ook gebracht op de slotceremonie van de Commonwealth Games in Glasgow.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.