Vandaag officiële première inzending San Marino.

Vandaag zal de inzending van San Marino bekend worden gemaakt. Dit jaar is het zesde inzending vanuit San Marino. Het is al een tijdje bekend dat Michele Perniola en Anita Simoncini het dwergenstaatje gaan vertegenwoordigen. Perniola maakte het debuut van San Marino op het Junior Eurovisie Songfestival in 2013, Simoncini volgde met haar groepje The Peppermints in 2014. Het was amper twee weken na dat Juniorfestival in Malta dat het nieuws naar buiten werd gebracht. Vandaag, vier maanden na de aankondiging, komt het nummer "Chain of Lights" 'officieel' naar buiten. 

Echter is het nummer al via iTunes te downloaden, maar wachten we nog op de videoclip. Anita Simoncini is nu nog vijftien en zou officieel nu niet mogen meedoen aan het festival. In april wordt ze zestien en is ze oud genoeg. Michele Perniola is zestien en dus oud genoeg. Ergens doorheen de dag zal het nummer gepubliceerd worden. San Marino zal deelnemen aan de tweede halve finale op het Eurovisie Songfestival.

Van de vijf inzendingen die in het verleden al werden gestuurd, zijn er drie gezongen door Valentina Monetta. Vorig jaar zong ze het nummer "Maybe" voor haar land. Derde keer goede keer voor Valentina, want - weliswaar met de hakken over de sloot - ze haalde de finale. Daar eindigde ze met veertien punten wel op de voorlaatste plaats. Vier punten werden er gegeven door Hongarije; Albanië, Armenië en Azerbeidzjan gaven telkens drie punten en Moldavië tenslotte gaf één punt aan "Maybe".

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"