Vandaag première nieuwe inzending Albanië.

Voor het eerst sinds de start van Albanië op het Eurovisie Songfestival is de inzending van het land als één van de laatste bekend. Eind vorige maand maakte RTSH bekend dat de componist van "Diell", het winnende nummer van Elhaida Dani zijn rechten voor het festival had ingetrokken. Daarmee moest er een nieuw nummer worden gezocht. Elhaida Dani mocht aanblijven als zangeres en zingt straks in mei het lied "I'm Alive". De videoclip is ingeblikt en gaat vandaag in première. Het nummer is geschreven door Arber Elshani en Chriss Lekaj, beter bekend als het schrijversduo Zzap & Chriss.

Het nummer komt vandaag dus in omloop. Wanneer dat zal gebeuren is nog onbekend, maar wel is bekend dat de videoclip mee naar buiten komt vandaag via het officiële videokanaal van het Eurovisie Songfestival. Albanië zal met "I'm Alive" aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 op dinsdag 19 mei. 

Het is ondertussen al bijna vijftien maanden geleden dat de vorige kandidate van Albanië werd gekozen. Toen won Hersi Matmuja de 52e editie van Festivali i Kënges. In Wenen zong ze het nummer "One Night's Anger". Ze trad aan in de eerste halve finale. Helaas was dat ook de eindhalte voor Hersi. Ze eindigde vijftiende en tevens voorlaatste met 22 punten. Ze kreeg er 12 van Montenegro, 5 van San Marino, 2 van België, 2 van Denemarken en 1 van Nederland.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"