Vanmiddag première Spaanse inzending "Amanecer".

Vandaag zet de Spaanse omroep TVE de nationale inzending van het Eurovisie Songfestival 2015 online. Het gaat hier over "Amanecer" van zangeres Edurne. Midden januari maakte TVE haar naam bekend als afgevaardigde voor Spanje in Wenen. De afgelopen weken werd het nummer opgenomen in Spanje en Zweden en nam men een videoclip op in Valencia. "Amanecer" is geschreven door, Peter Boström, Thomas G:son en Tony Sánchez-Ohlsson. Die laatste zorgde ook voor de muziek. Het nummer wordt omgeschreven als midtempo met de nodige drama en een etnisch karakter. 

De première van "Amanecer" is vandaag om 12:00. Dan zet de Spaanse omroep klokslag op het middaguur het nummer online op de Songfestivalsite van TVE. Spanje heeft een speciale status op dit festival en mag net zoals vier andere landen die veel geld pompen in dit festival al meteen deelnemen aan de finale op zaterdag 23 mei. 

Vorig jaar kozen de Spanjaarden nog hun kandidaat via een nationale finale. Vijf kandidaten traden aan en ééntje mocht naar Kopenhagen: Ruth Lorenzo. Met de ballade "Dancing In The Rain", grotendeels in het Engels, stond Spanje ook rechtstreeks in de finale. Ze deed het niet onaardig en eindigde op een tiende plaats in de finale met 74 punten. De Albanese jury gaf de maximale twaalf punten aan Lorenzo. De Belgen konden het ook smaken en gaven twee punten, Nederland gaf niets. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.