Destination Vienna [10]: Boggie, Hongarije

Nog 44 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als tiende aan de beurt: Hongarije.

Op 30 november 1986 wordt Boglárka Csemer in de Hongaarse hoofdstad Boedapest geboren. In 2013 brengt ze haar eerste album uit, maar in 2014 kreeg ze al internationale bekendheid. Ze bracht in het begin van het jaar de videoclip uit van "Nouveau Parfum". In de videoclip liet ze de gevolgen zien van hoe men een foto kan retoucheren. Met een Hongaarse versie ("Parfüm") scoorde ze haar eerste hit in eigen land. Ze ging op tournee in verschillende steden: New York, Frankfurt, München en Amsterdam waren enkel van haar stopplaatsen. Ook deed ze vele concerten in Hongarije.

Dit jaar waagde ze voor de eerste keer haar kans in de Hongaarse preselectie voor het Songfestival. Ze moest het in A Dal 2015 opnemen tegen 29 andere kandidaten. Uiteindelijk wist ze de nationale finale op 28 februari te winnen met "Wars For Nothing", een lied over de onnodige oorlogen in de wereld. De Israëlische gouverneur in Hongarije was niet tevreden met de achtergrond van het lied in de nationale finale. Op de achtergrond kwam er namelijk iets over het conflict in de Gazastrook. De achtergrond zal in Wenen aangepast worden.Boggie - Wars For Nothing
Muziek: Áron Sebestyén, Boglárka Csemer
Tekst: Sára Hélène Bori

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.