Destination Vienna [11]: Uzari & Maimuna, Wit-Rusland

Nog 43 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als elfde aan de beurt: Wit-Rusland.

Uzari (Yuri Navrotsky) is geboren in Minsk op 11 mei 1991.  Hij is een zanger en muziekschrijver en heeft al enkele connecties met het festival. Hij was backing in 2011, schreef songs voor de nationale finales in 2012 en 2014, net zoals de inzending van het afgelopen Junior Eurovisie Songfestival. Maimuna (Majmuna Amadu Murasjkoi) is geboren op 28 mei 1990 in het Russische Leningrad. Ze heeft een Wit-Russische moeder en een Malinese vader. Ze groeide op in Mali, maar kon het warme klimaat niet aan. Daardoor verhuisde ze naar haar grootmoeder in Wit-Rusland.

De twee gingen een samenwerking aan en namen deel aan de nationale preselectie voor het Eurovisie Songfestival 2015. Die was al eind vorig jaar in de kerstperiode. Met het nummer "Time" moesten ze het opnemen tegen onder andere een meisjesgroep van Songfestivalwinnaar Alexander Rybak. De twee eindigde derde in de televoting en eerste bij de vakjury. Aangezien de vakjury 87,5 % van het eindtotaal bepaalde wonnen ze met overmacht, tot groot ongenoegen van Alexander Rybak.Uzari & Maimuna - Time
Muziek: Uzari
Tekst: Gerylana, Maimuna

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.