Destination Vienna [12]: Polina Gagarina, Rusland

Nog 42 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als twaalfde aan de beurt: Rusland.

Polina Sergeyevna Gagarina is geboren in de Russische hoofdstad Moskou op 27 april 1987, maar is opgegroeid in Griekenland. Na het voltooien van haar schoolloopbaan in Athene besloot ze om terug naar Rusland te gaan en bij haar grootmoeder in Saratov te gaan wonen. In 2003 doet ze mee aan het tweede seizoen van Star Factor. Dat seizoen won ze ook en sindsdien is ze een ster in Rusland en omliggende landen. Ze bracht al twee albums uit, waarvan het laatste in 2010. Dat had succes in Rusland, Oekraïne, en Wit-Rusland. Ze werd al vaker voor het festival getipt.

Het bleef lang stil rond de Russische deelname. We wisten enkel dat Channel One instond voor de Russische inzending. Tot 9 maart werd er niets gelost en plots verscheen de naam van Polina Gagarina in de Russische pers. Ze was door de omroep gekozen. Eerst werd er verteld dat het nummer "Secret Poison" naar Wenen ging, maar dat was dus niet waar. Op 15 maart werd "A Million Voices" in het avondjournaal van de Russische openbare omroep voor het eerst vertoond.Polina Gagarina - A Million Voices
Muziek: Gabriel Alares, Joakim Björnberg, Katrina Noorbergen, Leonid Gutkin, Vladimir Matetsky
Tekst: Gabriel Alares, Joakim Björnberg, Katrina Noorbergen, Leonid Gutkin, Vladimir Matetsky

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.