Destination Vienna [13]: Anti Social Media, Denemarken

Nog 41 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als dertiende aan de beurt: Denemarken.

Anit Social Media is een groep die eind 2014 werd opgericht met als doel een deelname aan de Deense nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. De groep bestaat uit vier jongens: Philip Thornhill als leadzanger, Nikolaj Tøth als gitarist, David Vang als bassist en Emil Vissing als drummer. Ze zijn een pop/rock band die zich laten inspireren door de sound van de jaren zestig. Hun missie is op het simpele en vrolijke geluid van die tijd opnieuw te verwerken. Ze zoeken naar een mix van het oude en het nieuwe. Ondanks hun naam zijn we wel actief op de sociale media.

Ze werden door de Deense openbare omroep DR geselecteerd voor de finale van Dansk Melodi Grand Prix. Die werd georganiseerd door de omroep in Aalborg. Op 7 februari namen er tien kandidaten, waaronder Anti Social Media, deel aan de finale. De nationale jury's deden opnieuw hun intrede. Op één jurygroep na gaven ze allemaal de twaalf aan de groep. In de televoting eindigde de groep op een tweede plaats. Met zes punten voorsprong wonnen ze uiteindelijk met "The Way You Are".Anti Social Media - The Way You Are
Muziek: Remee, Chief 1
Tekst: Remee, Chief 1

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.