Destination Vienna [14]: Elhaida Dani, Albanië

Nog 40 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als veertiende aan de beurt: Albanië.

Elhaida Dani is geboren op 17 februari 1993 in Shkodër, de tweede stad van Albanië. Ze nam al van jonge leeftijd deel aan verschillende wedstrijden. In 2008 doet ze mee aan Kënga Magjike, het grootste festival in het land. Ze won niet, maar raakte wel bekend. Een jaar later doet ze mee aan Star Academy en wint ze die reeks ook. Haar grote doorbraak komt er echter in Italië. Ze doet mee aan het eerste seizoen van The Voice of Italy. Onverwacht wint ze die ook. In Albanië hemelen ze haar overal op sinds die overwinning en is ze eregaste in prestigieuze festivals en galashows.

Na een geslaagde passage als gaste in Festivali i Këngës in 2013 doet ze in 2014 mee aan de Albanese selectie. Zoals verwacht won ze die ook met "Diell". In februari kwam het bericht naar buiten naar "Diell" niet naar Wenen zou gaan omdat de componist de rechten voor het Eurovisie Songfestival terugtrok. De omroep RTSH en de zangeres besloten om met "I'm Alive" te gaan. Het nummer werd op de laatste dag voor de deadline openbaar gemaakt in het avondjournaal van de Albanese openbare omroep.Elhaida Dani - I'm Alive
Muziek: Zzap'n'Chriss (Arber Elshani, Kristijan Lekaj)
Tekst: Sokol Marsi

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.