Destination Vienna [16]: Nina Sublatti, Georgië

Nog 38 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als zestiende aan de beurt: Georgië.

Nina Sulaberidze, die op het podium als Nina Sublatti zingt, is geboren op 31 januari 1995 in de Russische hoofdstad Moskou. Als kind van Georgische ouders  verhuisde ze al snel terug naar Georgië. Als ze veertien jaar is, wordt ze gecast als model. Haar muzikale doorbraak komt er in 2013 als ze de Georgische versie van Idool (Sakartvelos Varskvlavi) wint. Het jaar erop komt haar debuutalbum op de markt (Dare to Be Nina Sublatti). Het album was het best verkochte album van het jaar. Haar drukke carrière combineert ze met studies aan het conservatorium in Tbilisi.

Ondanks haar carrière en studies waagde ze in januari haar kans in de nationale finale van Georgië. Na twee mindere passages met interne keuzes besloot de omroep om opnieuw een finale met meerder kandidaten te organiseren. Sublatti was één van de vijf kandidaten met "Warrior". Ze wint die finale met 38,1 % van de publieksstemmen en ook de jury zette haar op de eerste plaats. Er kwam een maand nadien wel een volledig nieuwe versie van "Warrior" naar buiten, bewerkt door de Zweed Thomas G:Son.Nina Sublatti - Warrior
Muziek: Nina Sublatti, Thomas G:son
Tekst: Nina Sublatti

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.