Destination Vienna [18]: Molly Sterling, Ierland

Nog 36 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als tweede aan de beurt: Ierland.

Molly Sterling is één van de jongste kandidaten dit jaar. Ze is geboren op 8 maart 1998 in het kleine Puckane, een dorpje met nog geen 300 inwoners. In 2011 doet ze mee aan een wedstrijd van een magazine, die ze ook wint. In 2012 doet ze mee aan het Kilkenny Music Festival. Ze werd daar tweede. Haar prijs was dat ze mocht optreden met Runaway GO, een populaire indie pop band in Ierland. In mei vorig jaar doet ze mee aan All Ireland Schools’ Talent Search, een programma op het commerciële TV3. Daar werd ze tweede. In het najaar van 2014 kwam haar single "Strands of Heart" uit.

Dit jaar schreef ze zich in voor de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival 2015. Wederom werd die finale gehouden als onderdeel van The Late Late Show. De Ierse omroep selecteert haar, samen met vier andere kandidaten. Als laatste van de vijf mag ze haar nummer "Playing With Numbers" brengen. Nadat de jury's hadden gestemd, stond ze op een derde plaats. Ze won echter de televoting en daardoor won ze met een voorsprong van vier punten de Ierse nationale finale.Molly Sterling - Playing With Numbers
Muziek: Greg French, Molly Sterling
Tekst: Greg French, Molly Sterling

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.