Destination Vienna [19]: Anita Simoncini & Michele Perniola, San Marino

Nog 35 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als zestiende aan de beurt: San Marino.

San Marino vaardigt dit jaar het jongste duo ooit af naar Wenen. Anita Simoncini, geboren op 14 april 1999 in het San Marinese Montegiardino, is net zestien geworden en mag ze officieel meedoen aan het festival. Zij raakte bekend door haar deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival vorig jaar in Malta met The Peppermints. Michele Perniola is geboren op 6 september 1998 in het Italiaanse Palagiano. Hij raakte dan weer bekend door Ti lascio una canzone, een competitie bij de RAI. Ook hij nam deel aan het JESF in 2013. Hij eindigde tiende (op twaalf), zij vijftiende (op zestien).

Kort na het festival van Kopenhagen kwam er al nieuws uit San Marino: Valentina Monetta gaat het land niet vertegenwoordigen in 2015. Een opluchting voor velen, aangezien ze in 2014 er voor de derde keer bij was. Ze haalde toen wel de finale. In november werd bekend dat Anita en Michele de twee kandidaten waren voor het dwergenland. Vier maanden later kwam "Chain of Lights" uit. Van Valentina Monetta hebben ze al afstand gedaan bij de omroep, maar Ralph Siegel schreef voor het vierde opeenvolgende jaar de inzending voor San Marino.Anita Simoncini & Michele Perniola - Chain of Lights
Muziek: Ralph Siegel
Tekst: John O'Flynn

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.