Destination Vienna [2]: Genealogy, Armenië

Nog 52 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als tweede aan de beurt: Armenië.

Genealogy bestaat uit zes verschillende artiesten die voor de gelegenheid zijn samengebracht. Ze komen allemaal uit andere landen, maar wel met een Armeense achtergrond. Op de foto zie je van links naar rechts op de onderste rij de vier dames in de groep: Tamar Kaprelian (28, Verenigde Staten), Mary-Jean O'Doherty (33, Australië), Inga Arshakyan (33, Armenië) en Stephanie Topalian (27, Japan). De twee heren op de foto zijn Essaï Altounian (34, Frankrijk) en Vahe Tilbian (35, Ethiopië). Arshakyan heeft al ervaring op het festival. Zij nam in 2009 als eens deel samen met haar zus, Anush.

Midden februari maakte de Armeense omroep bekend dat ze Genealogy naar Wenen gingen sturen met het nummer "Don't Deny". De weken daarna werden alle namen apart bekendgemaakt. Op 12 maart maakte de omroep de laatste naam van de zes bekend en kwam ook "Don't Deny" naar buiten. Er waren echter klachten van onder andere de Azerbeidzjaanse delegatie dat "Don't Deny" over de volkerenmoord van 1915 zou gaan. Er zijn landen die dat ontkennen. Om politieke conflicten te vermijden werd de titel veranderd naar "Face The Shadow"Genealogy - Face The Shadow
Muziek: Armen Martirosyan
Tekst: Inna Mkrtchyan

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.