Destination Vienna [20]: Knez, Montenegro

Nog 34 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als vierde aan de beurt: Montenegro.

Nenad Knežević, beter bekend als Knez, is geboren op 5 december 1967 in Cetinje. De 47-jarige zanger is ondertussen al ruim twintig jaar actief in de muziekbusiness in Montenegro, maar ook daarbuiten. Hij raakte bekend toen hij deelnam aan het Joegoslavische muziekfestival MESAM in 1992. Het betekende zijn doorbraak in Montenegro en de buurlanden. Ondertussen heeft hij al acht albums vol gezongen en scoorde hij achttien hits. Knez probeerde al eens op het Europese podium te komen. In 2005 was hij geselecteerd voor Beovizija, maar trok zich één dag voor de finale terug.

Tien jaar later, in 2015, krijgt Knez een nieuwe kans. De Montenegrijnse omroep RTCG maakt op 31 oktober bekend dat hij namens Montenegro naar Wenen gaat. De naam van Knez was de eerste naam van 2015 die naar buiten kwam. Opvallend is echter dat het nummer van hem, "Adio" het laatste nummer was dat naar buiten kwam. Op 17 maart kwam "Adio" naar buiten. Dat nummer is mee geschreven door de bekende componist, zanger en presentator (dat hij allemaal bewees op het Eurovisie-podium) Željko Joksimović.Knez - Adio
Muziek: Željko Joksimović
Tekst: Marina Tucaković, Dejan Ivanović

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.