Destination Vienna [21]: Amber, Malta

Nog 33 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als vijfde aan de beurt: Malta.

Net zoals vele artiesten in Malta is Amber Bondin (geboren op 26 mei 1991 in Kalkara) niet onbekend met het Eurovisie Songfestival. Voor haar overwinning dit jaar was ze er al eens bij op het Songfestival. In 2012 was ze één van de backing vocals van Kurt Calleja, die toen de finale haalde. Ook nam ze deel aan de nationale preselectie in zowel 2011, 2012, 2013 en 2014. Dat levert haar respectievelijk een dertiende, derde, vierde en vierde plaats op. Naast haar muzikale feiten doet ze ook vrijwilligerswerk in Tanzania in de zomer en is ze naar eigen zeggen verslaafd aan Facebook.

Vorig jaar mocht Malta in november het Junior Eurovisie Songfestival 2014 organiseren. Omdat er een groot podium gebouwd werd voor het festival besloot de omroep om daar optimaal gebruik van te maken. Een week later was er op hetzelfde podium ook de Maltese finale voor 2015. Amber was de grote favoriete en maakte die favorietenrol ook waar. Alle juryleden en ook het publiek ging op de knieën. Ze won met "Warrior". Amber is niet de enigste kandidaat die "Warrior" brengt. Ook de Georgische Nina zal een nummer met dezelfde titel brengen.Amber - Warrior
Muziek: Elton Zarb
Tekst: Matt Muxu Mercieca

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.