Destination Vienna [22]: Mørland & Debrah Scarlett, Noorwegen

Nog 32 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als zesde aan de beurt: Noorwegen.

Kjetil Mørland is geboren in Grimstad op 3 oktober 1980. De zanger woont niet meer in Noorwegen, maar wel in Londen. Met de groep Absent Elk, waar hij leadzanger is, heeft hij vijf singles en één album uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk. Joanna Deborah Bussinger, beter bekend als Debrah Scarlett is geboren in Hakadel, maar heeft een Noors-Zwitserse achtergrond. Ze heeft heel haar jeugd in Zwitserland gewoond en vestigde zich pas vorig jaar terug in Noorwegen. Zij werd bekend dankzij haar deelname in de Noorse versie van The Voice. Ver geraakte ze daar niet.

Toen Scarlatt in Zwitserland was voor een optreden, contacteerde Mørland haar via SMS. Hij vroeg of ze zin had om samen een muzikaal project op te starten. Dat muzikaal project was dus een deelname aan Melodi Grand Prix 2015. Ze hapte toe en de Noorse omroep NRK selecteerde de twee voor de finale. Daar werd het nog spannend. Pas in de laatste stemronde werd duidelijk dat "A Monster Like Me" de Noorse inzending voor Wenen zou worden. Mørland schreef het nummer volledig zelf. Tijdens de show werd heel het nummer trouwens in één shot gefilmd.Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me
Muziek: Kjetil Mørland
Tekst: Kjetil Mørland

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.