Destination Vienna [24]: Marta Jandová & Václav Noid Bárta, Tsjechië

Nog 30 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als achtste aan de beurt: Tsjechië.

Marta Jandová is geboren in de Tsjechische hoofdstad Praag op 13 april 1974, exact één week na de overwinning van ABBA in Brighton. Ze is de leadzangeres van de metal band Die Happy. Ze won eerder al wel een Songfestival: Bundesvison Song Contest in 2007. Dat is een afgeleide van het festival in Duitsland tussen de deelstaten. Václav Noid Bárta is ook geboren in Praag, op 27 oktober 1980. Hij groeide op in een artistieke familie. Naast zanger is hij ook acteur. Zo speelde hij in 2010 mee in de film Kajínek en ook in de serie Obchoďák is hij te zien. Muziek is wel zijn grootste passie.

Geheel onverwacht komt op 19 november het bericht binnen dat Tsjechië na vijf jaar afwezigheid zijn comeback maakt op het Eurovisie Songfestival. Ze hadden eerder laten weten geen intentie te hebben om terug te keren, maar het draaide dus anders uit. Eind januari werden Marta Jandová en Václav Noid Bárta aangekondigd als kandidaten voor het land en gelijktijdig met de Belgische presentatie, op 10 maart, kwam "Hope Never Dies" naar buiten. Václav Noid Bárta schreef zelf de muziek van "Hope Never Dies".Marta Jandová & Václav Noid Bárta - Hope Never Dies
Muziek: Václav Noid Bárta
Tekst: Tereza Šoralová

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.