Destination Vienna [28]: Maria Olafs, IJsland

Nog 26 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als twaalfde aan de beurt: IJsland.

María Ólafsdóttir (voor het festival: María Ólafs) is geboren in Blönduós, een stad in het noorden van IJsland, op 21 maart 1993. Als 16-jarige maakte ze haar debuut op de planken als Louisa von Trapp in de IJslandse versie van The Sound of Music. In 2009, hetzelfde jaar als haar rol van Louisa, speelt ze ook mee in een tribute show voor Michael Jackson. Vorig jaar mocht ze de hoofdrol van Ronja vertolken in Ronja De Roversdochter, een verhaal van Astrid Lindgren uit 1981. In 2012 schrijft ze samen met enkele anderen nummers als StopWaitGo, meestal voor andere artiesten.

Samen met het team van StopWaitGo schrijft ze het nummer "Unbroken". Ze dienen het in voor de nationale preselectie van IJsland. Omdat de regels voorschrijven dat alle nummers in het IJslands gebracht moeten worden, vertalen ze het naar "Lítil skref" voor Söngvakeppnin. Met gemak haalt ze de finale, maar daar miste ze bijna de superfinale. In die superfinale won ze toch, van Friðrik Dór. Diezelfe Dór zal straks meezingen in Wenen als backing vocal tijdens "Unbroken".



Maria Olafs - Unbroken
Muziek: Ásgeir Orri Ásgeirsson, Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson
Tekst: Ásgeir Orri Ásgeirsson, Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson, María Ólafsdóttir

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.