Destination Vienna [4]: Trijntje Oosterhuis, Nederland

Nog 50 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als vierde aan de beurt: Nederland.

Ze is bekend als Trijntje Oosterhuis, maar eigenlijk heet de zangeres Judith Katrijntje met haar voornaam. Ze is geboren op 5 februari 1973 in Amsterdam en kreeg al snel de roepnaam Trijntje. In 1990 ging haar muziekcarrière van start als lid van Total Touch, een groep met haar broer Tjeerd. Na enkele jaren ging ze solo verder en bracht ze negen albums uit. Oosterhuis ging ook een samenwerking aan met grote Nederlandse namen zoals  Marco Borsato en Anouk. Ook stapte ze in het project Ladies of Soul (met o.a. Edsilia Rombley en Glennis Grace) en werd ze coach in The Voice of Holland.

Op 7 november was Anouk (2013) te gast in het NPO3-programma College Tour. Daar verklapte ze dat Trijntje de Nederlandse kandidaat was voor Wenen. Enkele dagen later bevestigde de AVROTROS dit bericht. Iets meer dan een maand daarna kwam het lied al naar buiten. Het nummer kreeg de titel "Walk Along" en ging in première in het radioprogramma Gouden Uren. Eén dag na de presentatie op de radio volgde ook de première op televisie. Die gaf ze in The Voice of Holland, waar ze zelf coach is. Ook Ilse DeLange  is één van de coaches daar.Trijntje Oosterhuis - Walk Along
Muziek: Tobias Karlsson
Tekst: Anouk Teeuwe

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.