Destination Vienna [6]: Maria Elena Kyriakou, Griekenland

Nog 48 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als zesde aan de beurt: Griekenland.

Maria Elena Kyriakou is 31 jaar oud en geboren op het Cypriotische Larnaca in januari 1984. Ze groeide op in een gezin van vier kinderen. Als tiener zit ze op de muziekschool en daar groeit haar passie voor muziek. Ze gaat later filosofie studeren aan de universiteit in het Griekse Ioannina. Ze kreeg toen al een voorstel van een producer, maar besloot om haar studies af te maken. In 2014 zet Kyriakou de stap om mee te doen aan de audities van The Voice of Greece. Alle coaches draaien zich om en ze kiest voor Despina Vandi als coach. Kyriakou wint maanden later ook The Voice.

Na haar overwinning in The Voice of Greece bleef ze werken als privélerares voor studenten die extra hulp nodig hebben. Tegelijk schreef ze aan "One Last Breath", wat ze zou inzenden voor de Griekse nationale finale. Die werd opnieuw gehouden door de openbare omroep in samenwerking met het commerciële MAD. Zowel de televoters als de vakjury gaven haar het maximum van de punten en zodoende mag Maria Elena Kyriakou namens Griekenland zingen op het zestigste Eurovisie Songfestival met de bovengenoemde ballade.Maria Elena Kyriakou - One Last Breath
Muziek: Efthivoulos Theocharous, Maria-Elena Kyriakou
Tekst: Vangelis Konstantinidis, Evelina Tziora

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.