Destination Vienna [8]: Daniel Kajmakoski, Macedonië

Nog 46 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als achtste aan de beurt: Macedonië.

Daniel Kajmakoski is geboren in het Macedonische Struga op 17 oktober 1983, toen nog in Joegoslavië. Op 7-jarige leeftijd verhuist de familie Kajmakoski naar Wenen. Later keren ze terug naar Macedonië. Daniel schrijft zich in voor verschillende regionale zangwedstrijden, maar zijn grote doorbraak kwam er pas in 2013. Hij doet mee aan de audities van X Factor Adria. Uiteindelijk bereikt hij de finale. Vanuit de Belgrade Arena, de arena van het ESF 2008, krijgt hij de meeste stemmen vanuit Servië, Montenegro, Bosnië en Macedonië en wint hij, samen met coach Željko Joksimović.

Na afloop van het festival van 2014 lanceerde de Macedonische omroep een poll over hun deelname in 2015. Uit die poll bleek dat Skopje Fest opnieuw als selectie zou gebruikt moeten worden. Dat deed de omroep ook. De winnaar van Skopje Fest 2014 kreeg naast een geldprijs ook een ticket naar Wenen. Met twee punten voorsprong won Daniel Kajmakoski de nationale finale met "Lisja Esenski". Voor Wenen werd er een Engelstalige versie geschreven: "Autumn Leaves". Het nummer kreeg ook een nieuw arrangement.Daniel Kajmakoski - Autumn Leaves
Muziek: Joacim Persson
Tekst: Joacim Persson

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.