Destination Vienna [9]: Bojana Stamenov, Servië

Nog 45 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als negende aan de beurt: Servië.

De 28-jarige Bojana Stamenov zag op 24 juni 1986 in de Servische hoofdstad Belgrado het levenslicht. Al sinds haar kindertijd is ze bezig met muziek maken. Ze heeft op de muziekschool gitaar leren spelen en volgde ook zangstemmen. Ze zong ook mee in het kerkkoor. In 2012 neemt ze deel aan een lokale versie van Got Talent: Ja iman talenat! zoals de competitie daar heet is in het land razend populair. Bojana Stamenov eindigt op een vierde plaats, achter onder andere Emilija Đonin. Zij was vorig jaar in Malta de Servische kandidate op het Junior Eurovisie Songfestival.

De Servische omroep maakte afgelopen najaar bekend om terug deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Ze waren er in 2014 niet bij wegens financiële problemen. Vladimir Graić, componist van "Molitva", mocht voor drie kandidaten een nummer schrijven.". Zowel de jury als de kijker gaf het maximum van de punten aan Stamenov. Ze won de nationale finale met "Ceo Svet Je Moi". Voor Wenen werd er een Engelse tekst door Charlie Mason, de tekstschrijver van "Rise Like A Phoenix", geschreven. Het nummer heet nu "Beauty Never Lies".Bojana Stamenov - Beauty Never Lies
Muziek: Vladimir Graić
Tekst: Charlie Mason

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.