Vanavond Eurovision In Concert 2015 vanuit Amsterdam.

Vandaag is Amsterdam weer de 'place to be' voor de die-hard Songfestivalfan, want voor het zevende jaar op rij is er Eurovision In Concert. Opnieuw is de plaats van gebeuren de Melkweg in Amsterdam. 24 van de 40 artiesten zijn vanavond aanwezig op het promo-event. Helaas geen Belgische kandidaat dit jaar: Loïc Nottet had andere verplichtingen. Andersom is voor het eerst de Zweedse kandidaat (en tevens topfavoriet) aanwezig: Måns Zelmerlöw.

De kandidaten van volgende landen zijn aanwezig tijdens Eurovision In Concert in Amsterdam: Albanië, Australië, Azerbeidzjan, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Israël, Letland, Litouwen, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Nederland, Oostenrijk, Polen, Servië, Slovenië, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland en Zweden, Special guest vanavond zijn de Bobbysocks uit Noorwegen.

Het uitverkochte concert zal worden gepresenteerd door Cornald Maas, al jarenlang commentator voor de Nederlandse omroep, en Edsilia Rombley. Zij vertegenwoordigde Nederland in 1998 met "Hemel en Aarde" en in 2007 met "On Top Of The World". Eurovision In Concert gaat om 20:30 van start. Nadien is er nog een afterparty in VondelCS, in één van de studio's van AVROTROS.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.