Destination Vienna [32]: Maraaya, Slovenië

Nog 22 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als zestiende aan de beurt: Slovenië.

Maraaya is het muzikale project van  Marjetka Vovk en Aleš Vovk die de artiestennaam Raay gebruikt. Wie het doorheeft, ziet dus een samentrekking van beide namen. Ze hebben niet alleen een muzikaal project, maar zijn ook getrouwd en hebben samen twee kinderen. Samen hebben ze ook een muziekschool. In 2014 brachten ze hun eerste nummer samen uit: "Lovin' Me". Dat nummer was een succes in eigen land en kon in ons land de top 100 van de iTunes charts halen, net zoals in Duitsland en Italië. Het was vooral een populair nummer in de dancescene.

Dit jaar schreven de twee zich in voor de nationale selectie in Slovenië. Beide artiesten hadden eerder het Sloveense lied voor het Junior Eurovisie Songfestival 2014 geschreven en hij schreef ook de Sloveense inzending van Kopenhagen. Ze waren dus goed gekend bij de omroep. Ze werden door RTVSLO geselecteerd met het nummer "Here For You". Marjetka had tijdens haar performance een hoofdtelefoon op, waar druk over gepraat werd. Het werkte wel, want Maraaya won de superfinale met 57 % van de stemmen.Maraaya - Here For You
Muziek: Raay, Marjetka Vovk
Tekst: Charlie Mason, Raay

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.