Destination Vienna [33]: Monika Kuszyńska, Polen

Nog 21 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als zeventiende aan de beurt: Polen.

Monika Kuszyńska is geboren op 14 januari 1980 in Łódź, één van de grootste steden van Polen. In 2000 maakt ze haar debuut in de Poolse muziekscene als ze de nieuwe stem van de rock band Varius Manx wordt. Ze scoren enkele hits in eigen land. In 2006 maakt de band een zwaar auto-ongeluk mee. Kuszyńska blijft verlamd vanaf haar middel. Na jaren van revalidatie verlaat ze de groep in 2010 en gaat ze verder solo. In datzelfde jaar is er haar eerste optreden sinds het ongeluk Ze komt terug in de media als coach in Bitwa na głosy en brengt ze haar eerste solo-album uit: "Ocalona".

Na het Poolse succes van vorig jaar in Kopenhagen besloot de Poolse openbare omroep TVP opnieuw intern een kandidaat naar het Eurovisie Songfestival te sturen. De keuze werd op 9 maart bekendgemaakt in een Poolse populaire talkshow op TVP1. Het was de Poolse directeur-generaal die Monika Kuszyńska mocht aankondigen in de studio. Ze gaat in mei alvast de tweede halve finale afsluiten met "In The Name Of Love", geschreven door Kuszyńska zelf, samen met haar echtgenoot Kuba Raczyński.Monika Kuszyńska - In The Name Of Love
Muziek: Kuba Raczyński
Tekst: Monika Kuszyńska

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.