Destination Vienna [36]: Lisa Angell, Frankrijk

Nog 18 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee. Zeven landen zijn al zeker geplaatst voor de finale. Eén van die landen is Frankrijk.

Lisa Vetrano, op het podium beter bekend als Lisa Angell is geboren in de Franse hoofdstad Parijs op 21 september 1968. Haar vader is Italiaans, terwijl de moeder een Française is. Ze start met zingen op haar vijftiende, maar de doorbraak komt pas in 2011. Dan bracht ze haar eerste album uit: "Les Divines". Het haalde in Wallonië de charts. In 2013 werkt ze samen met de Belg Philippe Swan het tweede album af. Sinds dat jaar trad ze ook vaak op in Les chansons d'abord op de zender France 3. Vorig jaar kwam haar derde album op de markt. Dat album kreeg de titel "Frou-Frou" mee.

In augustus kwam er al nieuws vanuit Frankrijk naar buiten. Na zestien jaar gaf France 3 het stokje door aan France 2 en kwam ook de volledige selectie in handen van de hoofdzender van France Télévisions. Een reden waren de tegenvallende kijkcijfers op France 3 en de hoop om het festival meer in de picture te krijgen. Op 23 januari van dit jaar kwam uit het niets de Franse inzending online. "N'oubliez Pas". Lisa Angell is dus de vertolker van het lied.  Dat lied gaat over de Eerste Wereldoorlog en bij uitbreiding over oorlog in het algemeen.Lisa Angell - N'oubliez Pas
Muziek: Michel Illouz, M. Albert
Tekst: Laure Izon, M. Albert

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.