Destination Vienna [37]: Il Volo, Italië

Nog 17 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee. Zeven landen zijn al zeker geplaatst voor de finale. Eén van die landen is Italië.

Il Volo is een Italiaanse groep bestaande uit Piero Barone (geboren in Agrigento op 24 juni 1993), Ignazio Boschetto (geboren in Bologna op 4 oktober 1994) en Gianluca Ginoble (geboren in Atri op 11 februari 1995). Ze namen alle drie apart deel aan Ti Lascio Una Canzone in 2009. Michele Torpedine merkte de drie toen op en maakte van hen een trio: I Tre Tenorini. Later werd dat Il Volo. Ze werden snel succesvol. Ze brachten drie albums uit. met succes in onder andere Wallonië. Ze gingen op wereldtournee en mochten optreden in American Idol, The Ellen Show en The Tonight Show.

In februari doet de groep mee aan het prestigieuze festival van Sanremo, de grondlegger van het Eurovisie Songfestival. Zonder problemen geraken ze tot in de finale met "Grande Amore". In die finale mochten de eerste drie door naar de superfinale. Dat deed Il Volo samen met Mailika Ayane en Nek. Die laatste artiest was één van de favorieten, net zoals Il Volo. De drie jongens wonnen uiteindelijk met 39,05 % van de stemmen. Voor het festival in Wenen hebben ze "Grand Amore" wel met een goede veertig seconden moeten inkorten.Il Volo - Grande Amore
Muziek: Ciro Esposito, Francesco Boccia
Tekst: Ciro Esposito, Francesco Boccia

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.