Destination Vienna [39]: Edurne, Spanje

Nog 15 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee. Zeven landen zijn al zeker geplaatst voor de finale. Eén van die landen is Spanje.

Edurne García Almagro is geboren op 22 december 1985 in de Spaanse hoofdstad Madrid. In het najaar van 2005 doet ze mee aan Operación Triunfo. In datzelfde jaar doet ook Soraya (2009) mee. Ze eindigt op een zesde plaats, maar een platenmaatschappij merkt haar op en geeft Edurne een contract. Haar debuutalbum scoorde enorm en ging meer dan 50.000 over de toonbanken. Er volgde nog vier albums  In 2013 ging ze een duet aan met de Brit Olly Murs. Verder is Edurne ook nog bekend vanwege haar relatie met David de Gea, de keeper van Manchester United.

TVE haalde vorig jaar een klein succesje met Ruth Lorenzo, die tiende werd in Kopenhagen. Ondanks die tiende plek koos de omroep ervoor op in 2015 weer intern te kiezen. Edurne werd op 14 februari voorgesteld aan de Spaanse pers als kandidate voor het Eurovisie Songfestival 2015. Een anderhalve maand later, op 1 maart, kwam haar nummer uit: "Amanecer". De website van TVE lag zelfs een tijdje plat omwille van de belangstelling. Met "Amanecer" scoort ze nu haar grootste hit.Edurne - Amanecer
Muziek: Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström, Thomas G:son
Tekst: Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström, Thomas G:son

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.