Destination Vienna [40]: Electro Velvet, Verenigd Koninkrijk

Nog 14 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee. Zeven landen zijn al zeker geplaatst voor de finale. Eén van die landen is het Verenigd Koninkrijk.

Electro Velvet is een Brits duo, bestaande uit de 35-jarige Alex Larke uit Hertfordshire en de 26-jarige Bianca Nicholas uit Kent. Alex Larke geeft les in een basisschool enerzijds, maar anderzijds is hij in verschillende zalen in heel de wereld te zien in een tribute show aan de Rolling Stones: The Rolling Clones. Bianca Nicholas nam deel aan The X Factor op het commerciële ITV en The Voice UK bij de BBC. In beide competities raakte ze niet ver. Toch mocht ze al optreden voor de koninklijke familie, meerbepaald voor Kate & William. Ze bracht ooit een single uit, dat een bescheiden succes werd.

De BBC deed voor het festival van 2015 een oproep aan iedereen om nummers in te sturen. Dat kon voor het eerst sinds 2008. Uit honderden inzendingen koos de BBC "Still In Love With You" van Alex en Bianca. Volgens het delegatiehoofd van de Britten heeft dit nummer alles om te scoren op het festival: het is catchy, het heeft power en blijft in je geheugen hangen. Het nummer ging op 7 maart via een digitaal kanaal in première, vlak na het druk bekeken The Voice UK op het hoofdkanaal van de BBC.Electro Velvet - Still In Love With You
Muziek: David Mindel, Adrian Bax White
Tekst: David Mindel, Adrian Bax White

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.