Destination Vienna [Extra]: De vier gezichten van Wenen 2015

Nog 13 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Elk festival heeft ook gezichten en dit jaar zijn dat Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler, Arabella Kiesbauer en Conchita Wurst.

Elk jaar heeft het festival één of meerdere presentatoren. Recent zagen we Lise Rønne, Nikolaj Koppel en Pilou Asbæk het festival van 2014 presenteren en mocht Petra Mede het alleen doen in 2013. Soms krijgt de oud-winnaar ook een rol als gastheer of gastvrouw. Zo mocht Eldar Gasimov, de winnaar van 2011, het festival van 2012 in Bakoe presenteren en was Marie N, de Letse winnares in Tallinn, gastvrouw van het festival in 2003. Dit jaar hebben we vier gezichten, waarvan er eentje zich in de greenroom zal begeven: Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler, Arabella Kiesbauer en Conchita Wurst.

Mirjam Weichselbraun (geboren op 27 september 1981 in Innsbruck) maakte haar debuut in de media als 18-jarige op een regionaal radiostation in Tirol. In 2002 is ze één van de gezichten van het pas opgestarte VIVA en later MTV. Bij het grote publiek raakt ze bekend als haar job als presentatrice van Wetten Dass op ZDF, Dancing on Ice op RTL en het jaarlijkse Life Ball op ORF. In 2005 en 2015 presenteerde ze de voorrondes van het Eurovisie Songfestival.
Alice Tumler (geboren op 11 november 1978 in Innsbruck) startte haar carrière als presentatrice in 2004. Ze mocht aan de slag bij de Franse muziekzender TraceTV. Later kon je haar ook zien op ARTE en France 3. In 2013 ruilt ze de Franse televisie om voor de Oostenrijkse. Samen met Andi Knoll, die al lang de Oostenrijkse commentator is, presenteert ze Die große Chance. Dat is één van de populairste shows van ORF. Die show was trouwens de start van de carrière van Conchita Wurst.
Arabella Kiesbauer (geboren op 8 april 1969 in Wenen) is één van de bekendste journalisten in Oostenrijk. In 1994 krijgt ze op het Duitse Prosieben een dagelijkse talkshow die haar eigen naam draagt. Die talkshow heeft  Na tien jaar verlaat ze Prosieben en gaat ze naar nieuwszender N24. Tussendoor presenteert ze bij ORF de bekende show Starmania. Nadien ging ze vooral achter de schermen werken en ging ze terug naar haar passie: journalistiek.
Tom Neuwirth (geboren op 6 november 1988 in Gmunden) is niet zo bekend, maar de naam Conchita Wurst doet bij de gemiddelde Europeaan wel een belletje rinkelen. Vorig jaar koos de Oostenrijkse omroep ORF intern voor de 'vrouw met de baard'. Conchita ging met "Rise Like A Phoenix" naar Kopenhagen. De rest is geschiedenis. Ze won die avond en werd razend populair in Europa en omstreken.. In Wenen zal ze de gasten in de greenroom ontvangen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.