Jan in Wenen (1): De roem, de eer en een kristallen microfoon.

Alles werd vandaag hier in Wenen in gereedheid gebracht om van start te kunnen gaan met de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Om twaalf uur vanmiddag stonden de eerste groepen fans en pers, nationaal en internationaal, te wachten tot de deuren werden geopend van het perscentrum van hun geliefde show. Een moment waar ze zeker en vast naar hebben uitgekeken, want wanneer je twee weken van je kostbare tijd wil opofferen aan een liedjesfestival, dan kan het niet anders zijn dan dat dit een van de favoriete momenten van het jaar moet zijn. 

Alles werd onthuld vandaag, op het heilige der heilige na: de zaal waar het hele spektakel zich zal ontrollen en de "winnaar" van het jarige festival zijn kristallen microfoon in ontvangst mag nemen. Want daar doet hij voor: de roem, de eer en een kristallen microfoon. Het ziet er allemaal netjes uit, hier en daar nog een streepje verf aanbrengen en je vergeet dat je in een wat overjaarse, maar goed onderhouden sporttempel zit. Ze doen het netjes, die Oostenrijkers. Crisis is er niet en budget was - denk ik maar - van de rekening te halen.

Voor de fans is deze editie alvast legendarisch en de Ryanairs van deze wereld verlekkeren zich nu al allemaal op het overgewicht van de Press Bag: de jaarlijkse zak vol met belangrijke hebbedingetjes. Van kaartjes, mapjes en programmaboeken tot dit jaar chips, koekjes en... salami pralines! Een doosje vol met Conchita’s familienaam. En dan mag ik de tas niet vergeten om de diepvriesproducten een tijd langer bevroren te houden... een primeur!

Maar goed, met een sympathieke ceremonie en een drankje is alles vlot van start gegaan en zijn we klaar om morgen aan de repetities te beginnen! België en Nederland komen morgen aan de beurt en daar kijken we graag naar uit! (Foto: Elena Volotova)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.