Wenen Live: Generale repetitie tweede halve finale afgelopen.

Na alle emoties van gisterenavond was het vandaag al weer tijd voor de eerste generale repetitie voor de tweede halve finale. Zeventien landen doen daar aan mee. Met deze eerste oefenbeurt met alle landen krijgen we een beter zicht van de show van morgen. Lees vooral niet door als je wilt dat dit een verrassing voor je blijft. Deze keer zingt Conchita geen lied, maar verwelkomt ze gewoon de zeventien landen, samen met haar co-hosts. Ze leggen al de regels uit.

Tussen Malta en Noorwegen (lied vijf en zes) is er een pauze. Conchita vraagt aan de Ierse kandidaat, die "Playing With Numbers" zingt, of ze graag bingo speelt. Ook na het lied van IJsland en voor het lied van topfavoriet Zweden is er een pauze. De presentatrices vragen om je telefoon op te laden, zodat je helemaal klaar bent om te stemmen. België kan morgen trouwens niet stemmen.

Tijdens de televoting kijken we terug naar de geschiedenis van Oostenrijk op het Eurovisie Songfestival. Er liepen daar heel wat problemen: microfoons vielen uit, camera's draaiden de verkeerde kant op en lichten gingen plots aan. Dan worden de tien landen bekend die naar de finale gaan. Vanavond is er de halve finale voor de jury's. 

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"