Wenen Live: "Haar staart leek op haar hoofd geplakt"

Dit jaar bekijken we samen met jullie wat er vestimentair op het podium van het Eurovisie Songfestival te zien was. Dat gaat Denise met jullie doen. Ze heeft een passie voor het Eurovisie Songfestival en mode. Ze was er in Wenen bij, tijdens de repetities en de show, en heeft de fashionista in haar laten leven: "Dit jaar ga ik met jullie bespreken wat de toppers en floppers op het Eurovisie podium waren. Na het verslag van de eerste halve finale, komt hier de tweede halve finale"

Noorwegen wordt door veel mensen ook genoemd als slechtst geklede act van dit jaar, maar daar ben ik het totaal niet mee eens. De outfit van Debrah is voor mij een van de mooiste van dit jaar. Ze lijkt op een elegante bruid waarbij over ieder klein detail is nagedacht. De rok is schitterend met het waterval effect en haar haren en de sieraad in haar haren waren prachtig. Over Mørland zijn pak ben ik iets minder te spreken, maar wie leter nog op hem als Debrah er zo prachtig uit ziet? Bij het optreden van Zwitserland begon Melanie in het zwart, maar toen het refrein losbarstte spatte ze van het scherm af. Ze had een wit korset vol met glitters aan met een zwierige losse rok. Tezamen met de windmachine, maakte het bij mij indruk. Als ik een beetje vals mag spelen, wil ik ook graag wat melden over Mirjam. Alle drie de presentatrices waren ontzettend mooi gekleed, maar Mirjam sprong er voor mij echt uit. De glitters op haar jurk, het topje dat perfect aansloot en de split in haar rok. De meningen zullen hierover verdeeld zijn, maar de schoenen van Nadav waren een en al ‘Golden boy’. Goud met enorme vleugels, ja het was over de top, ja het was perfect. Het pak van Nadav was verder simpel gehouden, waardoor de aandacht echt op de schoenen kwamen te liggen. Goed gedaan, IsraëlMijn top 3 best gekleed is Noorwegen op 1, Mirjam op 2 en Zwitserland op 3.


De kleding van Litouwen vond ik bijzonder slecht gekozen. In de nationale finale had Monika een enorm leuk en volwassen jurkje aan, maar nu was er gekozen voor pastelkleuren waardoor het leek alsof Vaidas zijn pyjama was vergeten uit te trekken voordat hij het podium op kwam. Extensions kunnen heel mooi zijn, maar het leek bij Monika net alsof ze een staart bij iemand had afgeknipt en deze op haar hoofd had opgeplakt. Slovenië heeft dit jaar zo’n goede zangeres en zo’n goed lied, dat het jammer is dat de jurk hierbij afleidt op een negatieve manier. Op een van de persconferenties gaf Marjetka zelfs aan dat haar zoon zei dat hij de jurk afschuwelijk vond. Waarbij Noorwegen laat zien hoe een bruidsjurk eruit hoort te zien, laat Slovenië zien hoe het juist niet moet. We hebben het al gehad over Maria uit Griekenland. Zij hoorde bij de best geklede van de avond. De andere Maria, helaas, hoort bij de slechts geklede. Maria uit IJsland is een volwassen vrouw, maar ze lijkt op een meisje van een jaar of 15. Door de jurk die ze droeg, werd de jeugdigheid in haar nog meer geaccentueerd. De jurk was roze met glitters en het leek op een tutu. Dat ging totaal niet bij de achtergrondbeelden. Wat wel prachtig was gedaan, waren haar haren en make up! Mijn top 3 slechtst gekleed is Slovenië op 1, Litouwen op 2 en IJsland op 3.


Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.