Wenen Live: Het EXTRA nieuws van dinsdag 12 mei 2015.

Dag twee van de repetities en persbabbels zit er op in Wenen. De overige acht landen van de eerste halve finale waren vandaag aan zet. Onder ander de Russen en de organisatoren van vorig jaar, de Denen, waren vandaag terug te vinden op het podium in de Wiener Stadthalle. We hebben ondertussen alle landen van de eerste halve finale al één keer in de arena gezien. Er was ook heel wat klein nieuws vandaag in en ver rond de arena. Dat kan je lezen in deze tweede EXTRA. 

De winnaars en verliezers.
 Gisterenavond kwam ons team aan in Wenen. Vandaag hebben ze de hele dag alle repetities kunnen volgen. De winnaars van de dag zijn Rusland (charismatisch optreden), Servië (één van de beste stemmen en een gezellig persoon) en bovenaan zonder twijfel Georgië. Nina bracht haar nummer heel goed en heeft een enorm goede staging gekregen. Wie weet overtreft het land straks het beste resultaat van de natie, namelijk een negende positie. Twee verliezers in onze ogen waren Hongarije (een nummer dat je zo vergeten bent, te ingestudeerd en 'nep') en Wit-Rusland (slechte chemie, weinig interactie, slechte zang).

België stabiel bij bookmakers. Goed nieuws, want België blijft op zijn twaalfde plek staan bij de bookmakers. Vorige jaar bijvoorbeeld zakte Axel Hirsoux maar liefst zeventien plaatse. Nederland zakt enkele plaatsen en staat nu 28e. De top drie bestaat nog steeds uit Zweden (1), Italië (2) en Australië (3). (Bron: esctracker.com/odds)

Marga Bult is boos. Marga Bult, de Nederlandse vertegenwoordigster in 1987, is boos op de Nederlandse fans en pers. De reden daarvoor is de negatieve commentaar op de outfit van Trijntje Oosterhuis. Die werd gisteren en vandaag druk besproken op sociale media. Ze deelde daar ook een afbeelding: "Gebruikt u plastabletten of bent u van nature zo'n zeikerd". Even later wist ze daar nog aan toe te voegen: "Jullie mogen zeiken wat je wilt, maar het is in ieder geval een jurk met diepgang!"

Twaalf outfits voor de presentatrices. Er liggen twaalf outfits klaar voor de drie presentatrices dit jaar. In de halve finales blijven ze telkens de hele show in dezelfde outfit, maar voor de finale mogen ze zich in de helft van de show omkleden. De outfits werden ontworpen door studenten en mensen van ART for ART. De outfits van de eerste halve finale kan je hier al bekijken.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.