Wenen Live: Het EXTRA nieuws van donderdag 14 mei 2015.

De vierde dag in Wenen breekt de eerste week in twee. Er zijn al drie dagen geweest, vandaag was het dus de vierde dag en er volgen nog drie dagen vol repetities en persconferenties. Vandaag werden de negen overige landen uit de tweede halve finale hun eerste repetitie af, waaronder de topfavoriet uit Zweden, Måns Zelmerlöw. Een topfavoriet die repeteerde, is groot nieuws. Het kleine nieuws, dat hebben we voor u samengevat in deze nieuwe EXTRA. 

Eerste repetities halve finalisten afgelopen... tijd om te stemmen!
 Vanaf nu openen wij een peiling voor de halve finalisten. Ze hebben allemaal hun eerste repetitie gehad: tijd om te stemmen. Stemmen is simpel: Stap 1: ga naar volgende links: govote.at/7ee907 (eerste halve finale) en/of govote.at/707c11 (tweede halve finale). Stap 2: breng je stem uit (12, 10, 8, 7,...). Stap 3: klik op 'submit' en klaar! Zaterdagavond maken we de tussentijdse resultaten hier bekend.

IJslandse kandidate valt flauw. De IJslandse Maria heeft tijdens de interviewronde na de persbabbel een appelflauwte gehad. Het was duidelijk te druk voor haar. Niets ernstig, enkel de resterende interviews heeft ze niet afgewerkt.

Projectie Zweden wou niet starten. Na de pauze liepen alle repetities een klein half uur uit. Reden hiervoor was de niet-werkende projector van Zweden. Omdat de fout niet bij de delegatie lag, moest er geen tijd worden ingekort van Zweden. Eerder deze week werd dit wel gedaan bij Moldavië, die gewoon te laat waren.

Do vervangt Hind in Nederlandse jury. Zangeres Do, bij ons ook bekend van bijvoorbeeld haar jurywerk in X-Factor 2009, zal de plek innemen van Hind (2008) in de Nederlandse jury voor het Eurovisie Songfestival. Hind heeft andere verplichtingen. Ook is het back-up jurylid bekend: Holger Schwedt.

Georgië stijgt dertien plaatsen bij bookmakers. Georgië is in positieve zin opgevallen bij de bookmakers. Waar ze eerst bij de laatste tien stond, is ze nu dertien plaatsen omhoog geschoten, richting top 15.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.