Wenen Live: Het EXTRA nieuws van vrijdag 15 mei 2015.

Vrijdag 15 mei vandaag en dat was een drukke vijftiende mei. Zestien landen - al de landen van de eerste halve finale - verschenen voor hun tweede repetitie op het podium en gaven allemaal ook nog een persconferentie. Zoals je zeker weet, is de eerste halve finale dit jaar de halve finale waar België en Nederland samen aan deelnemen. Ook in 2008, 2013 en 2014 zaten we samen in de eerste show. Groot nieuws is dat niet, net zoals het nieuws dat je leest in deze vrijdagse EXTRA.

RAI zal eerste halve finale niet live uitzenden. De RAI zal de eerste halve finale niet live uitzenden. Omdat een match van de Italiaanse beker verplaatst is en de RAI die moet uitzenden, zijn ze genoodzaakt om het festival met één dag vertraging te tonen. De kijkers kunnen de eerste halve finale op woensdag om 22:50 volgen. De tweede halve finale is wel live en daar stemmen ze ook.

Letland stijgt sterk. Bij de bookmakers (op basis van esctracker.com) stijgen de Letten sterk. Ze staan nu één plaats boven België, op de twaalfde plaats. België zakt daardoor één plek.

Album van Trijntje en Conchita uit. Trijntje Oosterhuis en Conchita Wurst hebben vandaag een nieuw album in de rekken liggen. Het album van Trijntje heet "Walk Along", zoals haar Songfestivalinzending, dat van Conchita heet gewoon "Conchita"

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.