Wenen Live: Het EXTRA nieuws van woensdag 13 mei 2015.

De bedrijvigheid heerst in en rond de Wiener Stadthalle. Het verlengd weekend is voor vele al ingezet, maar niet in Wenen. Er staan nog vele repetities, persbabbels en persconferenties gepland. Vandaag konden we de eerste acht landen van de tweede halve finale aan het werk zien. Vier van de acht onder hen waren duo's. Morgen zien we dan geen enkel duo terug. Op deze derde dag in Wenen was er ook heel wat klein nieuws. Dat schotelen we je nu voor in deze EXTRA op woensdag.

Spaanse GAIA's willen wijzigingen.
 ANDA, AnimaNaturalis, Born Free en Faada hebben in SPanje een oproep gedaan richten de Spaanse omroep om de videoclip te wijzigen. In de videoclip van "Amanecer", gezongen door Edurne, zit er een tijger. Zij halen argumenten aan dat dit tegen de wil van de tijger was en het niet natuurlijk was voor het dier. De tijger heet Noa en doet regelmatig optredens in televisieshows en films.

Rusland stijgt bij bookmakers. De Russische Polina Gagarina stijgt bij de bookmakers. Ze zit nu in de top vijf. Finland valt er nu uit. Denemarken zakt maar liefst zeven plaatsen naar beneden.

Eén gaat vernieuwen. Eén, de zender die al jaar en dag het Eurovisie Songfestival mag uitzenden, gaat binnenkort er helemaal uit zien. In september komt er een opfrissing van de hele zender. Ook Canvas gaat er anders uitzien. Dat heeft mogelijk ook gevolgen voor het Eurovisie Songfestival, dat in 2016 een VRT-kandidaat zal krijgen. De zender wilt een jonger profiel.

Eerste trailers Eurovisie Songfestival. Op datzelfde Eén zijn de eerste trailers voor het Eurovisie Songfestival te zien. We zien onder andere Pastora Soler, Maja Keuc en Cezar in de trailer. Er zijn verschillende versies. Kijk dus zeker uit als je televisie op Eén staat.

Ons team was aanwezig in het perscentrum en had de gelegenheid om enkele foto's te nemen.
Posted by EurovisionBelgium on woensdag 13 mei 2015

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.