Wenen Live: Het EXTRA nieuws van zaterdag 16 mei 2015.

Voor de mensen in het perscentrum is de hectische tweedaagse met drieëndertig repetities en drieëndertig persconferenties afgelopen. Na zesenzestig verslagen kunnen ze vanavond verdiend gaan feesten in de Euroclub in Wenen. Wij zijn nog niet klaar voor vandaag. Straks lees je nog een dagboekverslag van Jan in Wenen en vatten we dag nog samen. Het kleine nieuws van zaterdag 16 mei krijg je nu voorgeschoteld, in deze voorlaatste EXTRA alweer.

Eerste tussenstand peiling.
Klik hier om te zien hoe de tussenstand van onze peiling eruit ziet. Stemmen kan nog steeds via govote.at/7ee907 (SEMI 1) en/of govote.at/707c11 (SEMI 2).

België derde in perspeiling. In het perscentrum loopt ook een peiling per halve finale. Rusland staat aan de leiding in de eerste halve finale, gevolgd door Estland en... België! Nederland wisselt telkens met de tiende en elfde plaats. In de tweede halve finale bestaat de top drie uit Azerbeidzjan, Zweden en Noorwegen.

Hoe ziet de Belgische postcard eruit? Op de persconferentie gisteren kregen we alvast de postcard te zien van ons land. Eerst zien we de Belgische vlag, gevormd in het logo van dit jaar. Dan zien we een postbode aan het Atomium. Hij zet zijn tocht verder naar door Brussel, langs de Grote Markt en het Koninklijk Paleis richting Loïc Nottet. Hij krijgt een pakje met een cassette. Als hij die opent, zitten we plots in een theater in Eisenstadt, ze oefenen een dans in. Op straat gaan ze met een cassettespeler en de cassette dan voor het publiek dansen. Het filmpje duurt een klein vijftig seconden.

Tsjechische gooit camera buiten strijd. De Tsjechische Marta Jandová heeft kort voor paniek gezorgd bij het Oostenrijkse team. Ze gooit tijdens de performance haar schoenen uit en tijdens één van de repetities was dat recht op een steadycam. Dat is zo'n stuk dat aan een camera hangt om snelle shots te kunnen maken. Men moest de camera (en de cameraman) even nakijken, maar gelukkig was er niets kapot.

1,3 miljoen views voor Belgische inzending. Op YouTube heeft Loïc bijna 1,3 miljoen views gehaald met "Rhythm Inside". Daarmee is hij één van de zeventien inzendingen die boven het miljoen is gegaan. Italië blijft stevig aan leiding qua views met bijna 25 miljoen. Het minst bekeken is Cyprus, met nog geen 270.000 views.

Azerbeidzjaanse inzending op één... in Armenië! Armenië en Azerbeidzjan: een ongelukkige combinatie. Toch zijn de Armeniërs fan van de inzending, want "Hour of the Wolf" heeft vandaag een hele dag op één gestaan in de Armeense iTunes. Op dit moment staat het nog in de top vijf. De Armeense inzending staat ergens vanachter de top derig in eigen land. In Azerbeidzjan scoort deze inzending niet.

Elhaida Dani scoort in Mozambique. De Albanese kandidate staat met "I'm Alive" in de top tien van de iTunes-lijss van Mozambique. Ze stond zelfs even op de eerste plaats.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.