Wenen Live: "Het zag eruit als een grote vuilniszak"

Dit jaar bekijken we samen met jullie wat er vestimentair op het podium van het Eurovisie Songfestival te zien was. Dat gaat Denise met jullie doen. Ze heeft een passie voor het Eurovisie Songfestival en mode. Ze was er in Wenen bij, tijdens de repetities en de show, en heeft de fashionista in haar laten leven: "Dit jaar ga ik met jullie bespreken wat de toppers, maar ook wat de slechtste reacties op het Eurovisie podium waren. Na een ontzettend leuke avond, wil ik graag positief starten"

Armenië was zo goed op elkaar afgestemd. De meiden hadden donkerpaarse capes om en de mannen hadden een pak in dezelfde kleur. Het oogt heel chique door alle sieraden die ze erbij dragen. De kleding, sieraden en make up brachten mij meteen in Armenië. België was voor mij de topper van de avond onder de mannen. Zijn pak stond hem enorm goed en het maakte hem de perfecte schoonzoon voor iedere moeder. Het was chique, maar ook erg artistiek door de de verschillende lengtes in zijn blazer. De witte pakken van de achtergrondzangers en zangeressen pasten perfect bij de staging en ook hierin was een subtiele artistieke bijdrage te zien. Griekenland en Rusland laten zien hoe je een decolleté op een stijlvolle manier kunt toepassen in je performance. Beide dames zagen er geweldig uit. De jurk van Maria schitterde van het scherm af en de split was ook erg subtiel gedaan. Polina’s jurk was voor mij de mooiste van de avond. Wauw, wat wil ik die graag zelf hebben! Lichten op de jurk hebben we al eens eerder gezien bij Moldavië twee jaar geleden en bij Azerbeidzjan in 2012, maar dit was adembenemend met de verlichting op de vloer erbij. Nina van Georgië had geen alledaagse kleding aan, maar het paste perfect bij het lied. Het duistere gevoel dat je van Nina en haar lied krijgt zag je terug in het zwart, leer en de vleugels op haar schouders. Ze leek de koningin van de onderwereld. Mijn top 3 best gekleed is Rusland op 1, België op 2 en Georgië op 3.


De show begon met het lied van Moldavië. De straatjongen die werd achtervolg door agenten terwijl hij de politieagente wil versieren. We kunnen niet veel over haar outfit zeggen, aangezien ze nauwelijks kleding aanhaden. Carnaval was daar schijnbaar nog niet over en daar zullen ze nog spijt van krijgen. Servië vond ik geweldig op een punt na, de afschuwelijke kleding van de achtergrondzangeressen en danseressen. De jongens zagen er op zich prima uit en ook de jurk van Bojana vond ik wel iets hebben, maar de twee meiden…. wat een verschrikking. Het lied gaat over hoe mooi je bent, maar deze jurken waren alles behalve mooi! Macedonië had helaas ook een slechte dag. Daniel zag het al aankomen dat hij niet door zou gaan, want hij had besloten zijn jas nog aan te laten op het podium. De mannen volledig in het zwart was ook geen goed idee, aangezien ze zo nauwelijks te zien waren. Nederland was helaas een ramp. Na het grote applaus van de tweede jurk, had iedereen verwacht dat ze die jurk zou dragen. Het liet haar figuur geweldig uitkomen en ze straalde. Helaas was dit alles behalve charmant. Over haar broekpak zijn al vele grappen te vinden op het internet en inderdaad, het zag eruit als een grote vuilniszak. De sluier voor haar gezicht aan het begin is leidt ook enorm af van het lied. Mijn top 3 slechts gekleed is Nederland op 1, Moldavië op 2 en Servië op 3.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.