Wenen Live: Veel stroefheid in eerste repetitie finale.

Amper twaalf uur na de bekendmaking van de startvolgorde voor de finale werd die show vanmiddag al voor de eerste keer volledig geoefend. Net zoals de halve finales weten - nu vooral de rechtstreeks geplaatste finalisten - hoe de show zal verlopen. Lees vooral niet door als je wilt dat dit een verrassing voor je blijft. Conchita mag opnieuw de show openen, deze keer op een spectaculaire manier: ze mag door de lucht vliegen en brengt het themanummer van dit jaar: "Building Bridges".

Ze krijgt ondersteuning van een kinderkoor. De opening loopt niet helemaal goed en ze leggen het ook een tijd stil. Pas een (ruim) half uur na de start begint men met de show. Er is maar één korte break, en die is na het gastland en vlak voor Griekenland. Dan doen Conchita en Arabella een praatje met elkaar.

Na alle 27 landen is het tijd voor de interval act. Dit jaar zal dat dus ook tijdens de televoting gebeuren. Het betreft een heuse percussie-act van Martin Grubinger. Ziet er allemaal best wel spectaculair uit. Heel de zaal wordt betrokken, van het podium tot de greenroom. Na het einde van de televoting zingt Conchita enkele liedjes van haar nieuwe album: "Unstoppable" en "Firestorm" Ook Vincenzo Cantiello, de laatste winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival, mag even komen opdraven.

De valse puntentelling verliep ook enorm stroef. De punten werden fout voorgelezen, de foute stand-ins werden vermeld en de technici konden niet volgen. Vanavond is er dan de belangrijke juryfinale van het zestigste Eurovisie Songfestival.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"