Wenen Live: Eurovisieweek officieel gestart.

Vanavond was er in Wenen de openingsceremonie voor het Eurovisie Songfestival 2015. De veertig delegaties, Conchita Wurst en de drie presentatrices mochten over de rode loper paraderen. Ieder land kreeg letterlijk zijn 'three minutes of fame' op de rode loper. België was de 31e delegatie van de avond. Rond 19:30 kwamen Loïc Nottet, zijn backing vocals, de delegatie en tekstschrijver Beverly Jo Scott uit de wagen. Loïc en Beverly liepen hand in hand, wat hun sterke band nog eens benadrukt. De twee werkten samen in The Voice Belgique: hij als deelnemer, zij als coach.

In taxi's of bussen kwamen alle delegaties aan. Ze mochten poseren voor de pers, paraderen over de rode loper en maakten kennis met elkaar. Ook de pers kon kort vragen stellen. Ze waren allemaal best opgedirkt: Loïc kwam in een outfit van Les Hommes en ook de andere landen pakten uit met lokale outfits. De Moldavische delegatie kwam met handboeien af (passend bij hun inzending) en Maria uit IJsland stapte blootvoets de rode loper op. Nadat de delegaties over Rathaus Platz paradeerden, werden ze op de tonen van hun inzending ontvangen in het stadhuis. Onder andere Jon Ola Sand, executive supervisor van de EBU, was erbij.

Binnen kregen de delegaties een hapje, een drankje en een hartelijke verwelkoming van de organisatie. Met deze openingsceremonie is de Eurovisieweek officieel gestart. Vanavond opent de Euroclub en morgen ook Eurovillage. Wij waren er ook bij en namen heel wat foto's, met natuurlijk aandacht voor onze Loïc.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.