SVT wil Eurovisie Songfestival op ander tijdstip.

De Zweedse openbare omroep, en tevens organisator van het komende Eurovisie Songfestival, SVT gaat bij de European Broadcasting Union (de overkoepelende organisatie voor het festival) een voorstel indienen om het festival volgend jaar op een ander tijdstip uit te zenden. Concreet wilt het zeggen dat ze een uur vroeger willen starten en dat in België het festival om 20:00 in plaats van 21;00 zou starten. Het zou vooral voor de landen in het oosten en de Kaukasus worden gedaan. 

"In deze landen start de show vrij laat en eindigt het nog eens extreem laat, waardoor er heel wat mensen en kinderen niet kunnen kijken." zegt Martin Österdahl, de uitvoerend producent van Stockholm 2016. In de meeste Oost-Europese landen start het festival om 22:00, in sommige landen tegen Rusland om 23:00 en in Azerbeidzjan pas om middernacht. Dat zou dan dus een uur naar voren schuiven. Dat wilt ook zeggen dat het festival in Ierland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk al om 19:00 zou beginnen en in IJsland zelfs al om 18:00.

Overigens maakte Österdahl ook bekend dat het budget voor de shows lager gaat liggen dat vorige edities: 125 miljoen Zweedse Kronen, of 13,3 miljoen Euro is er voorzien. De Zweden staan ervoor bekend om efficiënt met weinig geld toch spectaculaire dingen te doen.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.