Australië brengt deelnemersaantal Junior 2015 op 17.

Er gaan zeventien landen meedoen aan het Junior Eurovisie Songfestival 2015 in Bulgarije. Dat heeft de EBU vanochtend bekend gemaakt. Uiteindelijk is Australië ook nog toegevoegd aan de lijst met deelnemende omroepen. SBS kreeg een uitnodiging van de European Broadcasting Union en is daar ook op ingegaan. Komende vrijdag weten we alvast de inzending van de Aussies. Er waren ook gesprekken met de Hongaarse omroep, maar wegens herstructureringen bij MTVA zijn die afgesprongen.

De deelnemende landen en bijhorende omroepen voor het dertiende Junior Eurovisie Songfestival zijn Albanië (RTSH), Armenië (ARMTV), Australië (SBS), Bulgarije (BNT), Georgië (GPB), Ierland (TG4), Italië (RAI), Macedonië (MRT), Malta (PBS), Montenegro (RTCG), Nederland (AVROTROS), Oekraïne (NTU), Rusland (RTR), San Marino (SMRTV), Servië (RTS), Slovenië (RTVSLO) en Wit-Rusland (BTRC).

Albanië en Macedonië maken hun comeback na respectievelijk twee en één jaar afwezigheid. Voor Australië en Ierland is het festival van 2015 het eerst. Cyprus (CYBC), Kroatië (HRT) en Zweden (SVT) zijn in vergelijking met vorig jaar afwezig. Komende vrijdag is het delegatiebijeenkomst.J

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.